28 черкаських фіскалів притягнено до дисциплінарної відповідальності

28 черкаських фіскалів притягнено до дисциплінарної відповідальності

Як поінформував начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Капура, за перший квартал п.р. у напрямку профілактики проведено 349 заходів з упередження корупційних правопорушень. Відбулось 59 службових розслідувань і перевірок, в результаті яких керівництву державних податкових інспекцій області внесено 30 подань для вжиття заходів реагування відносно підлеглих працівників. 28 працівників фіскальної служби області притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 18 працівникам винесені офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

До органів прокуратури направлено 8 матеріалів для надання правових висновків діям податкових та митних працівників. За матеріалами відкрито 1 кримінальне провадження відносно співробітників ДФС у Черкаській області щодо вчинення ними кримінальних проступків, на даний час триває досудове розслідування. Відносно 1 працівника складено протоколи про вчинення корупційного правопорушення, та судом притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.

Також задокументовано 2 факти передачі двома громадянами неправомірної вигоди (хабара) працівникам фіскальної служби. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато 2 кримінальні провадження за ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
Робота по упередженню та виявленню кримінальних та адміністративних корупційних правопорушень в органах ДФС області та митниці триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x