14 вибухонебезпечних предметів знайшли за добу на Черкащині

14 вибухонебезпечних предметів знайшли за добу на Черкащині

4 квітня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу лісопосадки в селі Охматів Жашківського району було виявлено 6 артилерійських снарядів калібру 50 мм часів минулих війн. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Згодом старі боєприпаси були знайдені і неподалік села Червоний Кут. Три 82-міліметрові мінометні міни часів Другої світової війни були виявлені місцевими жителями біля лісопосадки.

Цього ж дня у лісовому масиві поблизу Шполи місцевий житель натрапив на три предмети, схожі на вибухонебезпечні. Прибувши на місце події, піротехніки Управління ДСНС ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди калібру 45 та 76 мм часів Другої світової війни.

Згодом, додатково дослідивши прилеглу територію, сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення додатково виявили мінометну міну калібру 82 мм та гранату Ф-1 часів минулих війн.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни виставлена охорона зі складу працівників Національної поліції. Тривають додаткові пошукові роботи. Усі знайдені боєприпаси після завершення робіт будуть вивезені на спеціальний полігон для знешкодження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x