На фестиваль «Червона рута» в Черкаси з’їхали вокалісти з усієї області

На фестиваль «Червона рута» в Черкаси з’їхали вокалісти з усієї області

Нещодавно в Черкаському державному технологічному університеті відбувся обласний відбірковий конкурс XV ювілейного Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута – 2017». «Червона рута» залишається постійним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме молодих та ще невідомих, перспективних українських виконавців.

Підготовка до XV-го фестивалю «Червона рута» складається із двох етапів – відбіркового й фінального. 25 відбіркових конкурсів пройдуть із березня по грудень в обласних центрах та м. Київ. У них візьмуть участь близько 3 тисяч виконавців та гуртів, які змагатимуться у шести музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

На Черкащині відбірковий етап молоді відбувся в Черкаському державному технологічному університеті. На фестиваль з’їхались учасники всієї області. Студенти технологічного вишу теж не залишились осторонь цієї події. ЧДТУ представляли Неля Перепелиця, студентка ІІ курсу НП-45 лінгвістичного факультету та Владислав Харченко, студент групи БД-42 факультету економіки та управління. Координатором відбіркового конкурсу в ЧДТУ став керівник вокальної студії естрадного співу «Консонанс» Володимир Лященко.

Під час відбіркового фестивалю студентка ЧДТУ Неля Перепелиця виконала пісні українського автентичного фольклору та потрапила до резерву фестивалю, у ході якого кожного тижня отримуватиме пісенні завдання, у разі успішного виконання яких, потрапить до фінального відбіркового туру «Червона рута – 2017».

«Метою відбіркових конкурсів став цілеспрямований пошук молодих і талановитих виконавців, залучення молоді до осучаснення жанру народної пісні, відкриття нових імен і виведення їх на велику сцену, популяризація української пісні», – зазначив директор фестивалю та голова журі Тарас Мельник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x