Рятувальники провели профілактичний рейд у приватному секторі Черкас

Рятувальники провели профілактичний рейд у приватному секторі Черкас

З метою запобігання пожежам 5 квітня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Черкаській області провели черговий профілактичний рейд. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Рятувальники нагадали жителям Черкас основні правила пожежної безпеки під час прибирання на присадибних ділянках, відпочинку на природі.

Під час рейду співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій розповіли господарям приватних домоволодінь та громадянам, які працювали на присадибних ділянках про небезпеку, яку несе в собі спалювання сухої трави. Фахівці ДСНС наголосили, що безконтрольне спалювання сухої рослинності може призвести до масштабних пожеж та завдати матеріальних збитків.

Рятувальники розмістили інформаційні листівки у громадському транспорті, поштових відділеннях, ліфтових холах та коридорах житлових будинків.

– Проведення таких рейдів має на меті змінити ставлення людей до «вогняного прибирання». Як свідчить досвід, саме з настанням теплої погоди багато людей завершують прибирання територій, розпалюючи багаття. Більшість робить це, навіть не усвідомлюючи можливі небезпеки такого господарювання. Ми маємо безліч прикладів, коли вогонь поширюється на великі території знищуючи споруди, будинки і навіть створює загрозу життю громадянам, – зазначив начальник міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Черкаській області Андрій Хижняк.

Цього ж дня аналогічний рейд відбувся у селі Пугачівка Жашківського району. Під час подвірних обходів рятувальники відвідали близько 20 приватних домоволодінь.

Рятувальники сподіваються, що найкращим результатом таких профілактичних заходів буде відсутність пожеж у лісах, на торфовищах, відкритих територіях навколо населених пунктів. І вкотре закликають мешканців Черкаського краю неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Громадяни, будьте обачні, не кидайте недопалки та сірники у суху траву. Не розпалюйте, багаття у місцях відпочинку, в парках, лісах, поблизу сміттєзвалищ. Не дозволяйте, дітям бавитися з вогнем, постійно роз\’яснюйте їм правила пожежної безпеки. Загасити займання сухої трави на самому початку легко – необхідно вилити відро води або присипати вогонь землею. У разі виникнення загорання телефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x