Рятувальники нагадали про правила безпеки на черкаському ринку

Рятувальники нагадали про правила безпеки на черкаському ринку

7 квітня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС разом із представниками «Товариства Червоного Хреста» провели на території Центрального ринку в Черкасах профілактичний рейд. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Під час рейду рятувальники поспілкувалися з продавцями і покупцями, які в цей час перебували на ринку. Фахівці ДСНС довели до громадян статистичні дані про пожежі, які трапилися в області з початку року, а також навели приклади найбільш резонансних подій. Рятувальники також поінформували городян про основні причини виникнення пожеж та їх наслідки, нагадавши декілька трагічних випадків пожеж, спричинених людською недбалістю.

– З початку року в області виникло 277 пожеж, на яких загинули 22 людини, ще 11 осіб отримали травми. Із вогню пожежно-рятувальними підрозділами врятовано одну особу, – розповіли рятувальники.

Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій, завітавши майже до кожної торгової ятки та павільйона, показали продавцям, як користуватися вогнегасником та розповсюдили серед продавців та відвідувачів ринку інформаційні листівки, в яких викладено основні правила пожежної безпеки.

Спілкуючись із директором ринку, рятувальники міськрайонного відділу Управління ДСНС наголосили на важливості дотримання всіх вимог Правил пожежної безпеки на об`єкті, обов’язкового проведення інструктажів із власниками торгових точок, а також періодичного навчання для відпрацювання правил евакуації.

Під час заходу інспектори ДСНС також розповіли черкащанкам про правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних або невідомих предметів, познайомили мешканців міста із особливостями основ цивільного захисту.

Об’єкти з масовим перебуванням людей, до яких зараховують вокзали, торгові центри, лікарні, кінотеатри, ринки завжди привертали підвищену увагу з боку пожежно-рятувальної служби. Виникнення надзвичайних ситуацій на цих об’єктах зазвичай має тяжкі наслідки.

З метою запобігання виникнення пожеж, а також навчання населення правильним діям на випадок виникнення надзвичайних подій, рятувальники постійно проводять серед населення подібні навчально-профілактичні заходи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x