У Лисянській школі учні заклали сквер

У Лисянській школі учні заклали сквер

У рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лисянські школярі провели озеленення території місцевої ЗОШ №2. Завдяки допомозі лісівників на території навчального закладу невдовзі з’явиться свій власний сквер. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Трудилися над посадкою дерев учні шкільного лісництва, старшокласники та випускники цієї школи. Спільними зусиллями дали початок добрій справі.

– Ми заклали перші насадження майбутнього скверу на ділянці розміром 10 на 30 м, яка була виділена адміністрацією школи. Тут, поряд із традиційними декоративними породами, зростатимуть ще й інтродуковані рослини, такі як платан західний, тис ягідний, дугласія сіра, гібіскус сірійський, – розповідає головний лісничий Лисянського лісгоспу Віталій Марусіч.

На знак пам’яті також посадили дві туї біля меморіальних дошок військових – випускників школи, що загинули в зоні АТО, захищаючи незалежність України.

Увесь наданий школі посадматеріал лісівники ростили власноруч. Лісгосп активно розвиває декоративний напрям та працює над розширенням асортименту зеленого декору. Тож «плодами» своєї праці охоче поділилися з навчальним закладом.

– Сподіваємось створити для майбутніх поколінь місце, де можна буде не лише відпочити а й вивчати природу. Ознайомлюватися з різноманітними видами дерев та кущів, проводити феноспостереження, спостерігати за ростом рослин, і зрештою, просто проводити уроки на свіжому повітрі, – зауважує директор Лисянського лісгоспу Володимир Штанько.

Такий зелений куточок, за словами керівника лісогосподарського підприємства, даруватиме радість як учням, так і вчителям, а також сприятиме екологічному вихованню молоді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x