Катеринопільська лікарня отримала допомогу від свого народного обранця

Катеринопільська лікарня отримала допомогу від свого народного обранця

На початку ХХ століття в містечку Катеринопіль нараховувалося 1 122 двори, де мешкало 5 777 осіб, яких обслуговував один лікар, один фельдшер і 2 аптеки. За радянських часів лікарська амбулаторія почала функціонувати з 1934 року, а до настання війни це вже була лікарня на 25 ліжок. На жаль, архів не зберігся, тож детальні факти уточнити неможливо. Після визволення Катеринополя від фашистських загарбників районну лікарню зі стаціонаром і амбулаторію було заново відкрито в березні 1944 року.

У 1988 році лікарня перейшла в нове приміщення. Загалом на сьогодні в закладі функціонує 118 ліжко-місць. Поліклінічне відділення розраховане на 200 відвідувань протягом зміни. У стаціонарі відкрито палати для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, палати для учасників ВВв у терапевтичному, хірургічному та інфекційному відділеннях, палата для учасників АТО в хірургічному відділенні.
До складу Катеринопільської ра­йонної лікарні входять 4 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, 2 лікарські амбулаторії, 1 фельдшерсько-акушерський пункт, 22 фельдшерських пункти. Загалом заклад обслуговує 25 тисяч населення, із яких 12 тисяч – потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС. Завдяки завзятості спеціалістів впроваджуються нові методи діагностики та лікування захворювань.

У лікарні працює й дитяче відділення на 17 ліжок. Щорічно тут отримують стаціонарне лікування діти з гострими патологіями, із загостренням хронічних хвороб, а також діти-інваліди. Загалом дитяче відділення Катеринопільської ЦРЛ обслуговує 5 340 дітей віком від 0 до 18 років.
Нині на Катеринопільщині налічується 106 дітей-інвалідів, які потребують особливих умов перебування в лікарняному стаціонарі. Тому виникла потреба організувати спеціальну палату для перебування дітей-інвалідів під час стаціонарного лікування. Таку необхідну допомогу було отримано в 2014 році від народного депутата Геннадія Борисовича Бобова. Завдяки цільовому фінансуванню на вирішення цієї проблеми було облаштовано сучасну палату, що відповідає всім необхідним стандартам.

Ну а нинішнього року за сприяння народного обранця ми отримали 2 дитячі ліжка-люльки для наших найменших пацієнтів та обігрівач для підтримки необхідного температурного режиму в палаті. Тож нині палата укомплектована також усім необхідним для комфортного перебування діток від народження разом із батьками. Дітлахи, їхні батьки та медичний персонал дитячого відділення Катеринопільської ЦРЛ дуже вдячні Геннадію Борисовичу за розуміння і таку вагому допомогу. Тепер лікування наших пацієнтів проходитиме значно ефективніше. Дякуємо Вам!

Віктор Іванович Рожновський, заступник головного лікаря з медичної частини Катеринопільської ЦРЛ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x