У Черкасах усім охочим перевіряли рівень глюкози в крові

У Черкасах усім охочим перевіряли рівень глюкози в крові

4 та 5 квітня 2016 року до Всесвітнього дня здоров’я, який проходив під гаслом «Цукровий діабет» з метою раннього виявлення та профілактики поширення цукрового діабету серед населення міста та надання вчасної та якісної медичної допомоги за підтримки Департаменту охорони здоров’я та МП ЧМР (згідно з наказом №61 від 30.03.2016 р. ) закладами охорони здоров’я міста Черкаси була проведена міська акція. Про це «Нова Доба» дізналася в КНП «Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я» ЧМР.

У ці дні всі пацієнти медичних закладів запрошувались у лабораторії для визначення глюкози крові, вимірів артеріального тиску, консультацій лікарів – ендокринолога, хірурга, невропатолога та офтальмолога. Також медичні працівники виїздили в школи та аптеки (ЗОШ № 26,32, приватна аптека «Народна» тощо). Під час проведення акції оглянуто 3025 осіб, із них чоловіків – 617, жінок – 1107, дітей – 1301. Проведено аналізів –1156. Уперше виявлено підвищення глюкози в крові у 93 осіб (всі направлені на консультації до фахівців). Взято на диспансерний облік всього – 80 осіб, із них чоловіків 31, жінок – 49. Пацієнти з груп ризику отримали інформацію про профілактику, виникнення цукрового діабету та його ускладнення.
У лікувальних установах по структурним підрозділам розміщувались інформаційні матеріали по темі «Цукровий діабет та його профілактика», оголошення, на моніторах лікувальних закладів транслювались відеоматеріали за тематикою: «Профілактика, фактори ризику та рання діагностика цукрового діабету», на сайтах медичних закладів, висвітлювалась інформація по профілактиці цукрового діабету.

У Черкасах усім охочим перевіряли рівень глюкози в крові

У медичних закладах міста розміщувались засоби наглядної агітації щодо запобігання захворюваності на цукровий діабет. Організовувались та проводились семінари для лікарів та середнього медперсоналу,загально-лікарняні лекторії для хворих по вищезгаданій тематиці. КНП «Перша Черкаська міська поліклініка» ЧМР та КНП «Черкаським міським інформаційно-аналітичним центром медичної статистики та здоров’я» ЧМР оформлений відеоролик « Цукровий діабет і його профілактика» та розміщений в медичних закладах для транслювання на моніторах. Лікарями КЗ «Черкаська дитяча міська лікарня» ЧМР в ефірі ТРК « Рось» був проведений « круглий стіл» до Всесвітнього дня здоров’я, який присвячений боротьбі з цукровим діабетом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x