Колишні працівники Чорнобаївської «Сільгоспхімії» ділилися теплими спогадами

Колишні працівники Чорнобаївської «Сільгоспхімії» ділилися теплими спогадами

Нещодавно Чорнобаївська районна бібліотека для дорослих гостинно відкрила двері для колишніх працівників районного об’єднання «Сільгоспхімії».
Зі святом, яке зібрало близько 30 ветеранів, чия праця і здобутки стали частиною історії Чорнобаївщини, привітали селищний голова Алла Мірошниченко, голова ради ветеранів селища Віталій Момот, голова клубу „Зустріч” Людмила Павлик. Вони подякували колишнім працівникам „Сільгоспхімії”, які багато років працювали на благо району, та побажали добробуту, міцного здоров’я та завжди залишатися прикладом того, як час не в змозі роз’єднати серця людей, які жили дружнім колективом, як однією родиною.

Ведучі свята Валентина Горбенко, Лариса Цилуйко, Світлана Рева провели ветеранів спогадами про їх молоді роки, згадали історію підприємства. Слайдрозповідь з минулого, яку демонстрував впродовж зустрічі Сергій Поліщук, викликала солодкий щем за роками праці, вміло поєднаної з активним відпочинком.
У грудні 1979 р. на базi Чорнобаївської „Сільгосптехніки” для виконання агрохiмiчних робiт в сiльському господарствi було створене районне об’єднання „Сільгоспхімія”. На момент створення воно налічувало 257 працюючих. Це трактористи, механізатори, економісти, бухгалтери, водії, диспетчери, обліковці, лаборанти, інженери, комірники, агрономи, заправники та багато інших спеціалістів. „Сільгоспхімія” співпрацювала з усіма сільськогосподарськими підприємствами району, постачала мінеральні добрива та засоби захисту рослин.

Колишні працівники Чорнобаївської «Сільгоспхімії» ділилися теплими спогадами
Колишні працівники Чорнобаївської «Сільгоспхімії» ділилися теплими спогадами

На підприємстві трудилися чорнобаївчани та жителі навколишніх сіл: Богодухівки, Савківки, Франківки, Бакаєвого, Ревбинець, Великих та Малих Канівець, Ірклієва, Скородистика. Філіали підприємства були в Ірклієві, Вознесенському, Богодухівці, Великій Бурімці.
Колектив був дружнім, організованим, вміли добре працювати, мали високі досягнення в роботі, виборювали перші місця в обласних та республіканських змаганнях. Традиційно проводилися Дні трудової слави, вшановували передові бригади, окремих працівників, ветеранів, ювілярів. На свята приїжджали керівники і спеціалісти обласної та районних сільгосптехнік.

На підприємстві працювали відповідальні кадри. Для багатьох то були не просто роки праці, то було ціле життя. В колективі трудилися не просто колеги, друзі та подруги, були ще й куми. І свої, і чужі діти росли на очах. Всі разом переймалися їх долею та долею рідних, близьких. Традиційно разом зустрічали Новий рік, відмічали релігійні свята. Святкували дні народження. Багато років поспіль жінки збиралися поспілкуватися, пригадати ті далекі, щасливі роки.
Пізніше до жінок приєдналися і чоловіки, компанія почала збільшуватися. В лютому 2013 р. в кафе „Червона калина” на зустрічі вже було близько 60 осіб.

Колишні працівники Чорнобаївської «Сільгоспхімії» ділилися теплими спогадами

З деяких обставин не всі змогли приєднатися, стали дзвонити, багато охочих знову захотіли побачитися. І 28 лютого 2015 р. знову організували зустріч в „Калинці”. А цього року вирішили свято спогадів провести у бібліотеці.
Колишніх колег теплими словами привітала безпосередній організатор заходу, колишній головний бухгалтер підприємства Ольга Калита. Саме завдяки її старанням, як голови ветеранської організації «Сільгоспхімії» такі зустрічі вже є традиційними. Багато теплих слів на адресу керівників та колег пролунало з вуст Ольги Миколаївни. Сердечні вітання звучали на адресу Галини Хоруженко, яка нещодавно зустріла своє 85-річчя. До виходу на заслужений відпочинок, вона багато років працювала обліковцем, була поважною та шанованою людиною. Тож з нагоди ювілею Галина Пантеліївна отримала від колег невеличкий, але душевний подарунок.

Багато слів вдячності линули бібліотекарям – організаторам цієї по-справжньому родинної зустрічі. А особливо директору ЦБС Світлані Мосійчук, яка напередодні відсвяткувала свій день народження. Отож іменинниця також отримала дарунок-оберіг, виготовлений Марією Симеліт, в минулому секретарем-друкаркою «Сільгоспхімії».

На святі панувала тепла і щира атмосфера. Ніна Білоус, колишній бухгалтер, прочитала свої віршовані рядки, присвячені колегам та робочим будням. Було що згадати і над чим пожартувати.
Гостей приємно порадували виступи бібліотекарів. Кумедні поради косметолога та шеф-кухаря, гумористичні байки козаків-господарів, в яких перевтілилися бібліотечні працівники Олена Сємєрова, Віта Бреус, Лариса Цилуйко, Валентина Горбенко, дуже потішили присутніх.
Зворушливі пісенні дарунки прозвучали з вуст директора Іркліївського БК Олега Корнієнка, який із задоволенням акомпанував бажаючим поспівати.
Зустріч, на якій всі відпочили від щоденних проблем, додала кожному з присутніх хорошого настрою, бадьорості, бажання побачитися знову. Розходилися по домівках з відчуттям свята у душі та теплом у серці.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x