Безробітні Черкас працюватимуть на благо міста

Безробітні Черкас працюватимуть на благо міста

Сьогодні Черкаська міська рада затвердила перелік роботодавців та видів громадських робіт, які будуть проводитись у 2014 році для безробітних, зареєстрованих в Центрі занятості. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськвиконкому.

Торік завдяки громадським роботам було працевлаштовано1300 осіб. Безробітні були залучені до робіт в комунальних підприємствах «Центральний стадіон», «Дирекція парків» та «Комбінат комунальних підприємств», а також в Черкаській обласній організації товариства сліпих (УТОС) та в ГО «Спілка батьків дітей інвалідів-оновлена».

– Завдяки участі безробітних вдалося не лише виконати значний обсяг робіт із благоустрою парків і скверів міста, а й економніше використати бюджетні кошти. Тому і нинішнього року КП «Дирекція парків» – у переліку підприємств – роботодавців, – зазначив директор КП «Дирекція парків», депутат міської ради Олександр Радуцький.

Організацію та фінансування громадських робіт у 2014 році покладено на департамент економіки та розвитку ЧМР, а Черкаському міському центру зайнятості доручено сприяти їх організації та проведенню. До переліку роботодавців включено 12 юридичних осіб. Більшість із них – комунальні підприємства міста: «Дирекція парків», «Центральний стадіон», «Комбінат комунальних підприємств», «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», «Соснівське СУБ», «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності». Поміж найпоширенішого виду робіт – благоустрій та утримання в належному стані територій.

Придніпровська та Соснівська районні організації Товариства Червоного Хреста, яких також затверджено до переліку роботодавців, планують залучати громадян до догляду за особами похилого віку та інвалідами, а також за хворими в закладах охорони здоров’я. Ще одна громадська структура: Черкаська обласна організація товариства сліпих (УТОС) залучатиме безробітних черкасців до супроводу та соціального обслуговування осіб з вадами зору, які перебувають на обліку в організації Українського товариства сліпих. Догляд за дітьми-інвалідами хоче організувати ГО «Спілка батьків дітей інвалідів – оновлена».

КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» залучатиме безробітних до проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, упорядкування придорожніх смуг, прибордюрної частини вулиць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x