Лінгвістичний факультет ЧДТУ відзначив 15-річчя

Лінгвістичний факультет ЧДТУ відзначив 15-річчя

Сьомого квітня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відзначили День лінгвістичного факультету. Цьогоріч факультет відсвяткував свою 15-ту річницю. На свято в актову залу ЧДТУ завітали викладачі, студенти та гості вишу. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

З вітальним словом до присутніх звернувся виконувач обов’язків ректора Черкаського державного технологічного університету, професор, Сергій Назаренко. У своєму вітанні в.о. ректора відзначив, що на сьогодні знання іноземних мов є однією із важливих складових вищої освіти. Для студентів технологічного університету це набуває подвійної важливості оскільки чимало технічної літератури написана англійською мовою. Тож символічно, що 2016 рік є роком англійської мови в Україні, підкреслив Сергій Анатолійович.

На святі відзначили викладачів та працівників лінгвістичного факультету ЧДТУ, які працюють на факультеті не один рік і передали свій досвід та знання не одному поколінню випускників вишу. Сергій Анатолійович вручив їм почесні грамоти та подяки ЧДТУ. Студентів та викладачів привітала також і декан лінгвістичного факультету Людмила Білик. Вона відзначила кращих студентів факультету та вручила пам’ятні відзнаки.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять першого декана факультету, професора, Валерія Шпака. Він був відомим літературознавцем, талановитим вченим, поетом. Валерій Кирилович Шпак – доктор філологічних наук, професор, академік української Академії національного прогресу, майже десять років був деканом лінгвістичного факультету. Саме він стояв біля витоків утворення факультету, який на сьогодні є одним з найкращим в університеті .

Вдячні студенти не забарились та в свою чергу відзначили викладачів факультету у різноманітних номінаціях. Серед них найцікавішими були: «Альма-матер ЛФ», «Володарка кабінки» «Скоромовка замість тисячі слів», «Париж, як стан душі», «Сталеві нерви», «Часова точність факультету», «Космічніть ЛФ», «Аскорбінка-вітамінка нашого факультету», «Журналіст ЛФ» та «Анука тест вам». Свято пройшло у дружній атмосфері – студенти співали, танцювали та жартували, зокрема англійською та німецькою мовами. Також перед глядачами виступила команда КВК лінгвістичного факультету «Ігри розуму».
Свято завершилось флеш-мобом студентів факультету ЛФ.

Довідка: Лінгвістичний факультет ЧДТУ створений у 2001 році на базі кафедри іноземних мов факультету економіки та управління. На факультеті майбутні фахівці опановують англійську, німецьку та французьку мови. Свої знання мови тут вони вдало поєднують із сучасною економічною та науково-технічною сферами, комп’ютерними технологіями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x