Черкащан лякають телефонні шахраї

Черкащан лякають телефонні шахраї

Нині одним із самих розповсюджених видів шахрайств стали так звані телефонні афери. Одним Щоб задурити голову своїм жертвам та виманити з них гроші, шахраї вдаються до різноманітних хитрощів. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції.

До Соснівського райвідділу міліції з заявою про шахрайські дії звернулася жителька міста Черкаси. Жінка розповіла правоохоронцям, що на її мобільному пролунав дзвінок і невідомий співрозмовник вказав, що її син знаходиться в міліції за підозрою в скоєнні кримінального правопорушення. Щоб звільнити дитину нібито від кримінальної відповідальності жінка погодилась на всі умови. Сума викупу становила 3000 гривень, яку потерпіла швиденько перерахувала на вказаний шахраями банківський рахунок. Як згодом з’ясувалось, що її син не був у міліції та нічого протиправного не вчиняв. Нині за цим фактом у Соснівському райвідділі розпочате кримінальне провадження, триває розшук злочинця.

Як же слід поводитися громадянам, щоб шанси телефонних шахраїв звести до нуля? Якщо вам телефонує людина, яка представляється вашим родичем, або на його прохання, не соромтеся й задайте низку перевірочних питань. Запитайте про близьких: друзів, знайомих, сусідів, інших родичів. Якщо людина, яка вам телефонує вдень або вночі, згадує міліцію, зателефонуйте до чергової частини найближчого відділення міліції і запитайте про \”надзвичайну подію\”. У випадку, якщо ви здогадалися, що вам телефонує шахрай, негайно розкажіть правоохоронцям про всі деталі несподіваного дзвінка.

Пам\’ятайте, що телефонні аферисти завжди розраховують, що їхня психологічна атака на жертву спрацює. Не довіряти незнайомцям і перш ніж перерахувати гроші невідомо кому перевірити, чи справді вашу дитину затримали міліціонери. Задля цього необхідно одразу ж зателефонувати

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x