Бійцеві з Катеринопільщини вручили орден «За мужність»

Бійцеві з Катеринопільщини вручили орден «За мужність»

Державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня – відповідно до Указу Президента України від 16 лютого 2016 року № 47/2016 нагороджено учасника антитерористичної операції Олександра Лебединця, жителя с.Бродецьке, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Орден герою вручили 08.04.2016 голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та голова районної ради Віталій Верета. Керівники районної влади подякували бійцю за проявлений героїзм і патріотизм, за особистий внесок у захист нашої батьківщини. Про це «Нова Доба» дізналася в Катеринопільській РДА.

Бійцеві з Катеринопільщини вручили орден «За мужність»

Олександр Лебединець народився і виріс у селі Бродецьке у дружній, працелюбній родині. Після закінчення місцевої школи юнак здобув професію механіка. Працював робітником на ТОВ «Катеринопільський елеватор», де, до речі, трудиться і після повернення з лав Збройних сил України.

Коли на Сході розпочалися збройні сутички, Олександр одним з перших прийшов до військкомату. У серпні 2014 року добровольцем пішов до армії. Йому довелося воювати у найгарячіших точках антитерористичної операції. Наш земляк всюди проявляв мужність, витривалість і неабияку хоробрість. Демобілізувався Олександр Лебединець у жовтні минулого року після тяжкого поранення. Скромний юнак не розповідає про свої подвиги, натомість згадує бойових товаришів та солдатські будні.
– Хлопці не боялися ворога, а були поєднані однією метою – відстояти Україну. В цей критичний для держави момент. І робили все, що від них залежало, – говорить Олександр Лебединець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x