Снаряди до «Катюші» знайшли біля залізничної колії на Черкащині

Снаряди до «Катюші» знайшли біля залізничної колії на Черкащині

8 квітня о 13:30 в Кам’янському районі на відкритій території між селами Телепине та Катеринівка місцеві жителі виявили предмет, схожий на вибухонебезпечний.

Цього ж дня у селі Вербівка на відкритій території місцеві жителі натрапили на предмет, який за зовнішніми ознаками був схожий на боєприпас. Прибувши на місце, фахівці ідентифікували знайдені предмети як мінометні міни діаметром 82 міліметри.
На місці виявлення ВНП з числа районного відділу поліції виставлена охорона. Надана заявка на їх знешкодження до Управління ДСНС.

8 квітня із села Вершина-Згарська, Драбівського району, від місцевих жителів до рятувальників надійшло повідомлення про те, що поруч із залізничною колією знаходяться 4 вибухонебезпечні предмети.

Прибувши на місце, сапери ідентифікували предмети, як снаряди до реактивних систем залпового вогню БМ-13 «Катюша».

Провівши детальне обстеження території, сапери додатково знайшли та вилучили ще 53 аналогічних боєприпаси, діаметром 132 міліметри, а також 2 артилерійських снаряди діаметром 122 міліметри та 3 артилерійських снаряди діаметром 45 міліметрів часів минулих війн.

Станом на 11 квітня роботи з обстеження території тривають.

Усього з початку року сапери виявили та знищили 356 боєприпасів часів війни. Серед небезпечних знахідок: гранати, артилерійські та реактивні снаряди, мінометні міни, авіаційні бомби та інше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x