В області найбільше подешевшали яйця, сало й овочі

В області найбільше подешевшали яйця, сало й овочі

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у березні 2016р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,8%. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

На споживчому ринку в березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. Найбільше (на 23,3%) подешевшали яйця. На 9,7% і 3,7% знизилися ціни на сало та овочі; на 2,2–0,7% – на свинину, маргарин, рис, м’ясо птиці, безалкогольні напої, цукор. Водночас (на 4–0,6%) подорожчали продукти переробки зернових, макаронні вироби, сири, масло, яловичина, риба та продукти з риби, фрукти, соняшникова олія, кисломолочна продукція.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,6%, у т.ч. алкогольні напої – на 2,3%, тютюнові вироби – на 1,2%.
Одяг і взуття подорожчали на 10,7%, із них взуття – на 12,2%, одяг – на 9,6%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 25,2%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 1%.
Підвищення цін на транспорт (на 1%) пов’язано з подорожчанням перевезень залізничним транспортом на 2,3%, палива та мастил – на 1,7%.

Подорожчання послуг освіти на 1,2% зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 3,5%.
Ціни у сфері відпочинку та культури підвищилися на 1,3% в основному через подорожчання туристичних послуг (на 5,2%).
Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 1,5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x