Сергій Тулуб прокоментував бюджет Черкащини-2014

Сергій Тулуб прокоментував бюджет Черкащини-2014

Серед пріоритетних напрямків роботи на цей рік – новий розвиток системи охорони здоров’я, зростання соціальних виплат, відзначення 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка та 70-ої річниці визволення області від німецько-фашистських загарбників. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

– Кожен бюджетний рік – це ще один впевнений крок у подальшому розвитку регіону. Адже саме розвиток є пріоритетом нашої діяльності. «Дорожніми картами» реалізації наших прагнень стали дві обласні програми «Будуємо нову Черкащину» та «Село Черкащини – 2020»., – сказав Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

За словами Сергія Тулуба, результати минулого року досягли якісного рівня. Зокрема, торік відремонтовано 112 кілометрів доріг, у сільській місцевості відновлено й збудовано більше 800 кілометрів ліній освітлювальних електромереж, газифіковано 10 населених пунктів, завдяки чому майже 5 тисяч селян отримали в свої оселі «блакитний вогник», 74 посиротілі дитини забезпечено житлом, 500 сімей безкоштовно отримали в користування нетелів.

Окрім цього, акцентував очільник області, на Черкащині почав працювати обласний діагностично-консультативний центр з сучасним обладнанням, а в обласній дитячій лікарні відкрито унікальне відділення реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч.
– Майже всі ці проекти були реалізовані завдяки успішно запровадженій практиці концентрації коштів на соціально значущих об’єктах, а також завдяки співфінансуванню і залученню ресурсів з різних джерел, – зазначив він. – Цього року ми з вами маємо продовжити розпочате. Зокрема, нам необхідно завершити будівництво перинатального центру та повністю його обладнати, продовжити реалізацію програм безоплатної передачі нетелів, відновлення вуличного освітлення, будівництва спортивних майданчиків та інших проектів.
У ході обговорення проекту бюджету на цей рік Сергій Тулуб запропонував збільшити фінансування на придбання ліків для чорнобильців на 1 мільйон гривень у порівнянні з минулим роком.

– Загалом у бюджеті цього року планується збільшити суму коштів на програму передачі нетелів для селянських родин. На це в обласному бюджеті передбачається 1,7 мільйонів гривень, – підкреслив керівник Черкащини. – На відновлення вуличного освітлення закладено 1 мільйон гривень. Ще понад мільйон гривень – для будівництва багатофункціональних спортивних майданчиків, а це 20 нових спортивних об’єктів. І це лише окремі позиції бюджету 2014-ого року. Своєчасність ухвалення бюджетів всіх рівнів особливо важлива у рік відзначення 200-річного ювілею Тараса Шевченка і 70-річчя визволення Черкащини від фашистських загарбників.

За словами очільника області, відчутну допомогу в роботі обласної влади надають Президент та Уряд України. Так, в минулому році область отримала від держави понад 180 мільйонів гривень інвестиційних субвенцій. А цього року з Державного бюджету на розвиток територіальних громад Черкащини уже виділено майже 100 мільйонів гривень.

– Тому нашим з вами головним завданням – є розумно розпорядитися наявними ресурсами, щоб результат відчули всі черкащани – звернувся до присутніх голова ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x