В Умані обрали голову студентського антикорупційного бюро

В Умані обрали голову студентського антикорупційного бюро

У стінах УДПУ ім. П. Тичини минув антикорупційний семінар, на якому студенти вишів міста змогли дізнатися про дієві механізми боротьби з корупцією в навчальних закладах. На семінарі обрали голову уманського осередку. Нею стала студентка УДПУ Наталія Груша. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Вечірня Умань».

Представники Студентського антикорупційного бюро Микита Андрєєв (голова бюро), Олександра Новик та Микита Євстіфеєв донесли до аудиторії багато корисної інформації та поділилися прикладами з власної практики, успішними адвокасі-кампаніями боротьби з корупційними схемами у ВНЗ. До слова, з подачі бюро вже порушено п’ять судових справ щодо неправомірних дій провідних вишів України, повідомив прес-центр УДПУ ім. П. Тичини.

Під час семінару відбулася презентація Студентського антикорупційного руху. Учасники антикорупційного семінару в УДПУ обговорили цілий ряд питань: законодавчі засади та інструменти боротьби з корупцією; корупція при вступі до вищих навчальних закладів; зовнішнє незалежне оцінювання як запобіжник корупції при вступі до вишу; боротьба з корупцією в навчальному процесі тощо.

Представники Студентського Антикорупційного бюро нагадали, що їх підтримує ряд недержавних організацій і назвали ряд установ, до яких слід звертатися у разі вияву корупційних схем різного характеру. Крім того, на прикладі Уманського державного педагогічного університету студенти дізналися, яким чином можна моніторити крупні фінансові операції та тендери державних установ.

Нагадаємо, що проект «Студентське антикорупційне бюро» стартував у лютому цього року, коли у Кіровограді відбувся Всеукраїнський студентський антикорупційний форум. Тоді у заході взяли участь більше 100 студентських лідерів з усіх регіонів України. Вони обмінялись досвідом успішних антикорупційних кампаній, прослухали курс тренінгів та обговорили подальші спільні дії в боротьбі з корупцією у вищих навчальних закладах. Результатом Форуму стало ухвалення резолюції та створення Студентського антикорупційного бюро. Як бачимо, бюро стає майданчиком, об’єднуючим студентські антикорупційні ініціативи. Студентські активісти проводять антикорупційні семінари в усіх регіонах України для того, щоб студенти на місцях змогли отримати знання і досвід, необхідні для активізації антикорупційної діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x