В області на четвер прогнозують невеликі дощі й грози

В області на четвер прогнозують невеликі дощі й грози

Аномальне тепло є каталізатором раннього та швидкого розвитку природних процесів. Триває розпускання бруньок, розгортання перших листків у дерев та чагарників. У затишних місцях з 7 квітня, що на 2-2,5 тижні раніше звичайного та на 5 днів раніше попереднього року, розпочалося цвітіння абрикос, у кінці першої декади квітня – персиків. Раннє цвітіння дерев автоматично потрапляє у групу ризику у випадку заморозків у другій половині квітня, повторюваність яких у ранні весни значна і становить 50%. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, завтра Черкащина знаходиться між двома малоактивними циклонами: над центром Західної Європи і над Азовським морем. Ці циклони поступово об’єднаються і повинні відзначиться досить суттєвими дощами в нашому краї вже у четвер-п’ятницю. А на завтра погода буде нестійкою, можливі окремі грози, але дощі невеликі та короткочасні.
До кінця поточного тижня погода не зупинятиме сівбу, хоча в окремі години може заважати її проведенню.
У народі 14 квітня спостерігали за природою, щоб дізнатися яким буде літо. Якщо в цей день ніч ясна і тече тепла вода, то літо буде тепле і сухе. У цей час розпускається бузок, вилізають лісові мурашки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x