«Вільні демократи» не голосуватимуть за проект міського бюджету

«Вільні демократи» не голосуватимуть за проект міського бюджету

Депутати Черкаської міської ради від «Вільних демократів» на сесії не голосуватимуть за проект міського бюджету на 2014 рік. На те мають дві причини. Перша – проект бюджету готував уже недієздатний виконком. Друга – сам бюджет готувався не прозоро без залучення депутатського корпусу. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі партії.

Як пояснив голова депутатської групи «Вільні демократи» Олег Ліходькін, виконавчий комітет на чолі із Віктором Білоусовим нині уже є недієздатним. Член виконкому, заступник міського голови, Павло Карась вже довгий час не приходить на його засідання, член виконкому Анатолій Бондаренко написав заяву про вихід, керуючий справами МВК, член виконкому, Валерій Герасименко теж подав заяву на звільнення.

Більше того, виконком Віктора Білоусова ще досі не прозвітував за свою роботу за 2013 рік. Саме тоді їм дістався один з найбільших бюджетів розвитку міста – понад 180 млн. грн. Кошти були, а виконаних робіт не видно. Куди поділися десятки мільйонів – невідомо.

– Приймати бюджет, ухвалений виконкомом, який нині розбігається і навіть не може прозвітувати про свою роботу за минулий рік, є абсолютно безвідповідально. Треба спершу відправити у відставку «ефективний виконком» Білоусова, обрати новий, а вже потім готувати і ухвалювати рішення про бюджет. Тоді будуть люди, які відповідатимуть за це. А так ми маємо зараз проект бюджету, відповідати за який нема кому! – говорить Олег Ліходькін.

Друга причина – непрозорість при підготовці проекту рішення. Вперше за останні шість років проект бюджету готувався без залучення депутатів. На бюджетні слухання прийшло п’ять депутатів. І не тому, що вони не хочуть працювати, а лише тому, що їх попередили про це у короткий час – буквально за добу. Не кожен з депутатів зміг підготуватися, проаналізувати цифри, опрацювати їх з фахівцями.

– Це говорить про те, що депутатські пропозиції нікому не потрібні, ніхто не збирається з депутатами опрацьовувати пріоритети, витрати бюджету. Все вже вирішили і погодили з обладміністрацією. А депутати мають тільки злитися в екстазі «одобрямсу». При Одаричі бюджетний процес тривав три-чотири тижні. Два тижні проводились відкриті слухання пропозицій структурних підрозділів виконавчим комітетом із запрошенням депутатів. На цих слуханнях напрацьовувались пріоритети кожного напрямку, розроблявся робочий проект ПСЕР та бюджету. Надалі виконком затверджував проект бюджету та передавав на розгляд комісій, які ще декілька тижнів узгоджували пропозиції. За такої системи всі депутати мали не тільки повну можливість розібратися у всіх статтях доходів та видатків а, також, взяти участь у визначенні пріоритетів бюджету, внести і узгодити всі пропозиції. «Команді» Білоусова така система не потрібна, бо бюджетом керує обласна адміністрація в особі Тулуба. Я неодноразово протягом останніх двох місяців звертався до Віктора Федоровича з пропозиціями розпочати бюджетні слухання із залученням всіх депутатів. І Білоусов переконливо мені обіцяв, що так і буде. Але мабуть тато з облради не дозволив…- зазначив Олег Ліходькін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x