Міст через Дніпро потребує невідкладного ремонту

Міст через Дніпро потребує невідкладного ремонту

На цьому під час виїзду на Черкаську дамбу наголосив заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко.
Аби зробити точніші висновки про стан 1174 погонних метрів черкаського мосту, необхідно провести комплексне обстеження конструкції. Воно обійдеться області у майже 190 тисяч гривень. Повну інформацію про обстеження та варіанти ремонту з відповідними рекомендаціями фахівці обіцяють надати вже до кінця квітня. Потому профільна комісія визначиться із планом ремонту. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

– Конструкція мосту – металева, – пояснив начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Настенко. – Вона зроблена решіткою, в які «вкинуті» бетонні плити. Вони не закріплені, тож при кожному наїзді транспорту, плита починає «грати». Це призводить до того, що вони руйнуються, а згодом і провалюються, Торік Служба автомобільних доріг у черкаській області спільно з Облавтодором та підрядником замінили 35 плит із понад 2,1 тисячі, що формують основу мосту.
Нині ж тут лежить 4 металеві пластини, які закривають провалля, що виникли на місці вщент поруйнованих плит. Ще майже дві тисячі потребують заміни.

– Ситуація з черкаським мостом склалася надзвичайна, – зауважив заступник очільника області Сергій Овчаренко. – При попередньому його огляді виявилося, що потребують заміни 90 % усіх плит. Рух транспорту через міст буде обмеженим, адже відбувається його постійна руйнація. Щоб не допустити ще більшого перенавантаження мосту, на золотоніському «кільці» незабаром плануємо встановити пересувний габаритно-ваговий комплекс для «зважування» вантажних автомобілів. Це дозволить нам уникнути швидкого руйнування дорожнього полотна мосту, поки триватиме робота над проектом та над укладанням кошторисної документації.
Також Сергій Овчаренко перевірив хід виконання робіт з ліквідації ямковості на дорозі загального користування у напрямку Золотоноша – Черкаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x