Чиновникам у післяштурмовій ОДА бракує меблів і техніки

Чиновникам у післяштурмовій ОДА бракує меблів і техніки

Попри два поспіль штурми та погроми обласна адміністрація працює. Щоправда, в екстремальних умовах. Працівники на роботу ходять щодень. Хоч комп’ютерів і меблів на всіх не вистачає. А на вулицю визирають через побиті вікна. На екскурсію руїнами напросилася наша Марія Гаврилян.

Її громили ззовні та нищили із середини. Будівля обласної адміністрації за минулий тиждень пережила аж два штурми. Під час першого мітингувальникам вдалося прорватися усередину. Найбільше постраждав перший поверх. Сьогодні тут вікна заколочені, двері зачинені. Потрапити всередину можна через чорний хід. Тут посилена охорона – без перепустки не ввійдеш. Перший поверх для відвідувань закритий узагалі.

Увесь департамент із суспільно-політичних питань перенесли в один кабінет поверхом вище. А от відділ культури взагалі звідси з’їхав.
Тетяна Дьоміна, заступник начальника управління культури ОДА: «Працювати при такому морозі, при відчинених вікнах, коли вода замерзла на підлозі … Тому ми переїхали в нашу підвідомчу установу – бібліотеку наукову, там облаштувалися».

Другому поверху пощастило більше. Але й тут не минулося без суттєвих збитків.
Людмила Деньга, працівниця департаменту фінансів ОДА: «Страшно! Когда увидели эти все погромы, душа болела до такой степени! Все бумаги, представьте, все было разбито, разгромлено».

Валерій Харитонюк, заступник директора департаменту фінансів ОДА: «Із 25 кабінетів, які ми займаємо, вціліли лише 5. Ми організували таким чином, що ті меблі, які лишилися, відділи об’єднали в окремі кімнати, поставили по одному комп’ютеру… зараз так».
Усю техніку, що вціліла після штурму, на ніч ховають в окремій кімнаті. Електронні бази даних, на відміну від паперових, збереглися, але є певні проблеми доступу до них.

Андрій Блюма, начальник відділу інформаційних технологій ОДА: «Наш відділ не тільки ОДА обслуговує, а й усю область. Тому якщо тут не працює, то не працює по всій області. У зв’язку з цими діями, в нас зараз заблокована робота половини баз районних фінансових управлінь».
Дісталося і третьому поверху. Тут частково розбиті вікна. Знайти мародерів проблематично. Ними могли бути не лише штурмувальники, а й силовики, що відсиджувалися всередині, припускають працівники ОДА. Точної суми збитків досі не порахували. Але йдеться про кілька мільйонів гривень. Ремонтувати будівлю керівництво області планує не лише коштом бюджету, а й засуджених за штурм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x