Уманські лісівники прибирали ліс уздовж траси

Уманські лісівники прибирали ліс уздовж траси

Не лише садити та доглядати ліс доводиться у весняний період працівникам лісового господарства. Справжнім стихійним лихом з року в рік стає засмічення лісових масивів. Боротися з цим змушені постійно, адже рівень екологічної культури громадян, на жаль, залишає бажати кращого. Особливо страждають від людського недбальства насадження уздовж автошляхів. На одній з таких ділянок обабіч траси Черкаси-Вінниця лад наводили працівники Собківського лісництва Уманського лісгоспу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами лісничого підрозділу Петра Шевчука, «оздоровлювали» довкілля 15 працівників лісової охорони. Зібраний «врожай» склав майже 12 кубометрів сміття. Це, за словами лісничого, дещо менше, ніж у попередні роки, що додає нехай крихту, але оптимізму. У підсумку звільнили від засмічення 10 км. придорожніх лісів.

– Дуже прикро, що золоте правило «чисто не там, де прибирають, а там де не смітять», залишається в житті недостатньо використостовуваним, – говорить директор Уманського лісгоспу Іван Назаревич. – Усі хочуть жити у чистому місті, ходити до чистих та затишних лісових масивів та річок, а от прибрати за собою під силу виявляється далеко не кожному. Ліси – це наше спільне багатство, тож давайте цінувати та оберігати його разом.

Слід пам’ятати, що відповідальність починається з наших справ, і гіппократівський принцип «Не нашкодь», актуальний не лише для медицини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x