Черкаські «швидкі» прийняли більше 380 тисяч викликів

Черкаські «швидкі» прийняли більше 380 тисяч викликів

За 2013 рік бригадами швидкої медичної допомоги Черкаської області було здійснено 381 659 виїздів. Це на 80 833 (17%) виїзди менше, ніж за минулий рік.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

– Зменшення показників пояснюється тим, що після реформування служби екстреної медичної допомоги області значно зменшилась кількість виїздів бригад швидкої за рахунок технічних, адміністративних та інших непрофільних для служби виїздів, – відзначив Владислав Свириденко, директор КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради». – Так, значно зменшилась кількість виїздів у Черкаському, Смілянському, Уманському, Катеринопільському, Шполянському, Канівському, Драбівському, Золотоніському та Монастирищенському районах.

Порівняно з минулим роком зменшився й показник виїздів бригад ШМД на 10 тис. населення, який становить: 3 016 виїздів – у 2013 році та 3 655 виїздів – у 2012 році.
Значно покращились показники доїзду бригад ШМД до пацієнта як в містах, так і в сільській місцевості:
– Так, за підсумками 2013 року, показник прибуття бригад ШМД до пацієнта в місті до 10 хвилин з моменту звернення становить – 91,4%, до 20 хвилин у сільській місцевості – 85,4%. У 2012 році відповідні показники становили 88% в місті та 83,6% у сільській місцевості.

Довідково:
На виконання закону України «Про екстрену медичну допомогу» рішенням сесії обласної ради від 25.01.2013 року в Черкаській області створена Комунальна установа «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (далі – Центр), окрема та єдина юридична особа, яка відповідає за догоспітальний етап екстреної медичної допомоги.

До складу Центру увійшли 5 станцій швидкої медичної допомоги, які обслуговують 103 бригади ШМД (31 лікарська, 72 фельдшерські). Структурними підрозділами цих станцій стали 16 підстанцій, 23 пункти постійного базування та 3 пункти тимчасового базування бригад ШМД.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x