Завдяки системі «ProZorro» в області зекономили понад 800 тис грн

Завдяки системі «ProZorro» в області зекономили понад 800 тис грн

Торік Черкаська область однією з перших приєдналася до пілотного проекту щодо впровадження електронних закупівель через систему «ProZorro». Відтоді за її допомогою на Черкащині оголосили 545 закупівель від 121 організатора, завершили 154 тендери та зекономили більше 800 тисяч гривень. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації.
З моменту підписання у січні 2016 року розпорядження ОДА «Про впровадження системи електронних державних закупівель в області» вже оголошено 288 закупівлі на суму 13,9 млн грн. Із них завершено поки що лише 77 та зекономлено близько 500 тис. грн. У середньому економія по закупівлях сягає 15 %. Значна ж частина закупівель не відбувається через відсутність пропозицій від постачальників.

Серед підпорядкованих структурним підрозділам облдержадміністрації установ з початку дії проекту «ProZorro» беруть участь заклади охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення, а також структурні підрозділи РДА та міськвиконкомів.
За кількістю торгів лідером є місто Сміла, серед районів – Чигиринщина. Щоправда, відзначають в Департаменті, ще не всі райдержадміністрації та міськвиконкоми приєдналися до електронної системи закупівель. «ProZorro» не використовують у Звенигородському, Катеринопільскому, Корсунь-Шевченківському, Смілянському, Тальнівському районах та Умані й Ватутіному.
Є й позитивні приклади проведення закупівель у районах, зокрема відділами освіти. Так, в Драбівській РДА придбали обчислювальні машини, частини та приладдя до них, зекономивши на ціні близько 51 % або понад 35 тис. грн. Золотоноша придбала сирних продуктів, заощадивши таким чином майже 50 %, тобто 14 тис. грн.

Відзначимо, з метою залучення замовників і учасників до електронної системи закупівель та роз’яснення принципів роботи системи, протягом останніх двох місяців Департамент організував низку безкоштовних семінарів-навчань для близько 400 замовників та 140 представників бізнесу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x