Геннадій Бобов зареєстрував законопроект, що посилює відповідальність за безгосподарське використання земель

Геннадій Бобов зареєстрував законопроект, що посилює відповідальність за безгосподарське використання земель

Народний депутат Геннадій Бобов зареєстрував законопроект, який посилює кримінальну відповідальність за безгосподарське використання земель. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

– Вважаю, що Україні потрібно серйозно посилити законодавство, яке стосується захисту землі від негативного людського впливу, – йдеться у дописі. – Вдумайтеся в ці цифри: в Україні ґрунти з незадовільними властивостями становлять близько 6,5 млн гектарів або 20 відсотків площі ріллі. Це забруднення земель пестицидами, нітратами, отрутохімікатами, важкими металами, радіонуклідами, побутовими та комунальними відходами, стічними водами, нафтопродуктами, засміченість, забур’яненість, дегуміфікація, переущільнення, агротехнічна й іригаційна ерозії.

За словами Геннадія Бобова, площа сільськогосподарських угідь, які зазнають негативного впливу водної і вітрової ерозії, становить близько 19,3 млн гектарів. При цьому щорічно в Україні від ерозії втрачається до 500 млн тонн ґрунту. Щороку, за експертними оцінками, з продуктами ерозії виноситься до 24 млн тонн гумусу. При цьому на еродованих ґрунтах на 20-60% знижується врожайність, а втрати продукції землеробства, за даними експертів, становлять приблизно 12 млн тонн зернових на рік.

– Вважаю, що жорстке покарання має стати основою для нового законодавства щодо захисту земель від «горе-хазяїв», які нищать національне багатство, висмоктуючи з землі гроші, не задумуючись про наслідки, – підкреслив народний депутат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x