«Уряд обрали незаконно. Потрібні перевибори» – представники ВО «Батьківщина»

«Уряд обрали незаконно. Потрібні перевибори» – представники ВО «Батьківщина»

Обрання нового Кабміну і Прем’єр-міністра відбулося із порушенням регламенту Верховної Ради, Закону і навіть Конституції. Вирішити ситуацію можна лише шляхом нових парламентських виборів. Таку загальнопартійну позицію висловили сьогодні черкаські представники ВО «Батьківщина». Про це повідомляє власний кореспондент«Нової Доби».

Фракція «Батьківщина» у ВР проголосувала проти нового уряду, бо не могла підтримати тотальну олігархізацію держави. Тепер, за словами «батьківщинівців», робота нової коаліції залежить від волі кланів та екс-регіоналів. Також представники політсили заявляють про грубі регламентні порушення у процесі голосування за новий уряд.

– Проголосували 206 депутатів з коаліції. Але завдяки депутатам з інших фракцій «Воля народу», «Відродження», а там 90 % колишніх регіоналів, рішення прийняли. Таким чином у нас, порушивши конституцію, обрали новий Кабмін і Прем’єр-міністра. Подавати кандидатуру повинен Президент за пропозицією коаліції. У нашому випадку подавали самі депутати, порушивши Конституцію, – зазначає Михайло Мушієк, керівник фракції ВО «Батьківщина» в Черкаській обласній раді.

«Батьківщина» готує подання до Конституційного суду України щодо неконституційності новопризначеного уряду. Єдиним виходом із ситуації у партії вважають дострокові парламентські вибори, адже більшість українців уже не має довіри до чинної влади.

Аргументи проти уряду Арсенія Яценюка навів Роман Діскант, керівник фракції «Батьківщина» у Черкаській міській раді. Серед них: скорочення за два роки ВВП від 183 мільярдів доларів до 80 мільярдів доларів, зменшення обсягу інвестицій в країну, зростання бюджетного дефіциту, здорожчання газу і як наслідок, підвищення комунальних тарифів.

– Середня заробітна плата була 3 600 гривень, зараз 4 600. У нас найменша мінімальна зарплата в Європі і одна з найменших у світі. Інфляція за два роки перевищила 79 %. Девальвація гривні – 200 %. Це те, що напрацював уряд за два роки, – повідомив Роман Діскант.

Партія «Батьківщина» для вступу в коаліцію пропонує 5 тез.

– Принципове наше ставлення таке: не заміна Яценюка на Гройсмана, а перезавантаження влади, створення коаліції за новими підходами. Перше, що ми відстоюємо: заборона продажу сільськогосподарських земель. Друге – розірвання корупційних зв’язків між олігархами і урядом. Логічне обґрунтування тарифів. Четверте – індексація заробітних плат та пенсій. П’яте – підтримка малого та середнього бізнесу, – заявляє Роман Діскант.

На захисті інтересів малого та середнього бізнесу особливо наполягають «батьківщинівці». Так, депутат Черкаської міськради Валерій Міняйло зазначив: «Підприємці, якщо проаналізувати європейський досвід, формують близько 80 % бюджету країни. Треба дати моральну підтримку бізнесу, тому що це створення робочих місць і вкладання грошей в економіку».

ВО «Батьківщина» вважає, що уряд, який партія колись підтримала, виявився неефективним. Тому політики наполягають на слідстві щодо можливих корупційних дій уряду Арсенія Яценюка та установленні незаконності обрання нового Кабміну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x