У суботу в області пройде день благоустрою

У суботу в області пройде день благоустрою

Узятися за упорядкування парків, вулиць та доріг запрошують усіх охочих цими вихідними. У межах щорічної акції «За чисте довкілля», яка вже сьомий рік поспіль проходитиме на теренах Черкащини, 23 квітня відбудеться день благоустрою в населених пунктах області. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Організацією цьогорічного «суботника» опікується управління житлово-комунального управління Черкаської ОДА. Як відзначив начальник управління Сергій Демиденко, у цей день громадяни долучаться до упорядкування парків, скверів, прибудинкових територій, дитячих, спортивних майданчиків, прибирання вулиць, доріг, тротуарів, зупинок міського транспорту, облаштування кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань.

– Також у день благоустрою плануємо висаджувати саджанці дерев та кущів, приводити у належний стан газони і квітники, – зазначив Сергій Демиденко під час учорашньої координаційної наради. – Візьмемося і за береги водойм у населених пунктах області, які захаращені сміттям, облаштування в’їздів до населених пунктів. Зазначу, заходи з благоустрою в містах, селищах та селах мають бути постійними та систематичними. Варто, щоб прибирання територій будь-де: біля будинку, на кладовищах, в лісопаркових зонах, відбувалося не один раз на рік, а постійно.

Відзначимо, торік, за відомостями районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення, на Черкащині в день благоустрою, який відбувся 25 квітня, взяли участь більше 107 тис осіб активної громадськості, студентської та учнівської молоді. Крім того, до громадських робіт залучили 4,2 тис безробітних, які перебувають на обліку в центрах занятості.
Тоді ж висадили 9,9 тис дерев та 7,8 тис кущів, ліквідували 972 несанкціонованих сміттєзвалищ площею 7,5 тис метрів квадратних, упорядкували 1 189 братських могил, меморіальних комплексів, місць почесних поховань та понад 1 138 га територій парків, скверів, алей, 1725 дитячих та спортивних майданчики, а також облаштували 866 в’їздів до населених пунктів; упорядковано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x