Оперативним рейдом відреагувало Держрибагенство на заяву канівського активіста

Оперативним рейдом відреагувало Держрибагенство на заяву канівського активіста

Рейд на центральний ринок Канева 15 квітня здійснила оперативна група рибоохорони. Метою інспекторів була перевірка інформації про незаконний продаж риби, яка надійшла від активіста на Фейсбук-сторінку Держрибагентства. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Держрибагенства.

У результаті проведених оперативних дій було затримано 4 особи, які здійснювали збут 45 кілограмів риби: лящ – 21 шт., окунь – 7 шт., карась – 12 шт., щука – 6 шт. Без документів, підтверджуючих законність її придбання – накладної та сертифіката якості. Імовірно, ця риба незаконно здобута в час нерестової заборони браконьєрами.

Стосовно громадян, які здійснювали незаконний продаж, було складено протоколи про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 88-1 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу».
Штраф за правопорушення, відповідно до законодавства, – від 510 грн до 1700 грн. Протоколи будуть направлені до суду для вирішення питання про притягнення порушників до відповідальності в порядку чинного законодавства.

– У період нересту важливо забезпечити комплексну систему контролю за дотриманням правил рибальства – як на водоймах, так і в місцях збуту риби. Завдяки громадськості ми оперативно виявили незаконний продаж риби у місті Каневі. Закликаю небайдужих активістів до співпраці і у разі виявлення порушень правил рибальства – відразу повідомляти на «гарячу» лінію Держрибагентства, – прокоментував Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Вирішити проблему незаконно добутої риби, у тому числі в нерестовий період, допоможе запровадження сертифіката походження риби, за допомогою якого стане можливо відслідкувати законність вилову. У сертифікаті походження буде зазначено умови та місце вилову, підприємця, який здійснив вилов та першого покупця оптової партії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x