Генадій Бобов зареєстрував законопроект щодо спрямування отриманих бюджетом коштів у соціальні сфери

Народний депутат України Генадій Бобов разом із колегами зареєстрував законопроект щодо спрямування додатково отриманих бюджетом коштів в сферу освіти, медицини і соціального захисту. Про це «Нова Доба» дізналася зі сторінки Генадія Бобова у «Фейсбук».

У першому кварталі цього року бюджет перевиконано на 14,5 млрд. гривень. Це величезна сума, яка, на думку депутата, має піти на фінансування тих програм і тих сфер, де був введений режим економії і урізання.

– Зараз через дефіцит коштів вбивається українська освіта, сфера охорони здоров\’я, згортаються соціальні програми. Але ж зараз у бюджеті з\’явилися гроші! Тож ми пропонуємо 3,3 млрд. відправити на освіту, 3,3 млрд. на сферу охорони здоров\’я, 2,4 млрд. на “чорнобильські” програми, на підтримку ПТУ – 3,3 млрд., на бюджетну програму часткової компенсації кредитів на житло молодим сім\’ям – 125 мільйонів, здешевлення іпотеки – 162 мільйони, – йдеться у дописі.

Крім того, пропонується встановити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв\’язку, інших передбачених законодавством пільг і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на рівні 1,9 млрд.

– Вважаю, що додаткові кошти ми маємо направити саме в ці сфери. Підтримка освіти, медицини та інших соціальних програм сьогодні життєво необхідна. Інакше ми втратимо те, що дуже важко буде відродити. Але головне – цей перерозподіл додаткових надходжень справді допоможе людям, – зазначив Генадій Бобов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x