Смілянська молодь пройшла польові навчання

Смілянська молодь пройшла польові навчання

20 квітня співробітники Смілянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області провели для учасників навчань спеціальний захід спрямований на виживання в екстремальних умовах. Дійство відбувалося у парку «Паланка», що в центрі міста Сміла. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Вже за традицією, щорічно у квітні учні випускних класів смілянських шкіл з’їжджаються на польові навчання. Під час таких короткотермінових зборів випускники мають змогу закріпити свої знання отримані на шкільних заняттях з допризовної підготовки. Хлопці та дівчата упродовж трьох днів тренуються стріляти, боротися, проходять вишкіл з тактичної та медичної підготовки

За традицією, організатори заходу – Військово-навчальний центр, запрошує до участі у показових навчаннях військових, пожежних, медиків, полісменів, тренерів з різних видів спорту, волонтерів тощо.

Працівники ДСНС вкотре розповіли учням про особливості своєї роботи, яка вимагає не лише доброї фізичної підготовки, але й значних теоретичних знань та професійних навичок.

З метою попередження надзвичайних ситуацій та травмування на них дітей, смілянські рятувальники на прикладах ліквідованих надзвичайних подій роз’яснили необхідність дотримання правил безпечної поведінки, а також детально зупинилися на особливостях дій під час надзвичайних ситуацій.

З перших хвилин заходу бійці ДСНС опинилися у оточенні юрби старшокласників. І хлопцям і дівчатам було надзвичайно цікаво оглянути бойове та захисне спорядження, спецтехніку, потримати в руках справжнє бойове та інженерне обладнання.

Пневматичні подушки, апарати захисту органів дихання, бензоріз, рятувальні мотузки та кріплення, усе що показували рятувальники викликало жваве обговорення у молоді та бажання застосувати його у роботі.

На завершення навчань організатори заходу порадували учасників вишколу традиційною солдатською кашею.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x