Двох працівників смілянського СІЗО підозрюють у пособництві втікачам

Двох працівників смілянського СІЗО підозрюють у пособництві втікачам

Прокуратура області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 393 (пособництво у втечі з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України. Справа стосується випадку позавчорашньої втечі трьох підсудних зі смілянського СІЗО. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, 19 квітня в порядку ст. 208 КПК України слідчі прокуратури затримали двох працівників Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, які підозрюються у перевищенні своїх службових повноважень та пособництві у вчиненні підслідними злочину.

Досудове розслідування триває, наразі вирішуються питання про повідомлення зазначеним правоохоронцям про підозру, відсторонення їх від посад та обрання запобіжного заходу.

За фактом втечі слідчо-арештованих з приміщення ізолятора тимчасового тримання Смілянським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України.

На цей час місцезнаходження одного з утікачів встановлено, пошуки інших тривають.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x