Черкащина на першому місці з виробництва м’яса

Черкащина на першому місці з виробництва м’яса

Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України, оскільки за обсягом виробництва м’яса займає 1 місце, молока – 8, яєць – 10.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.

У сільськогосподарських підприємствах області торік збільшилось виробництво молока на 5%, а м’яса зменшилось на 1%, яєць – на 12%. Надій молока від однієї корови зріс на 3% і становить 5 660 кг (займає 2 місце серед регіонів України).

Несучість курей-несучок становить 291 шт., що дещо нижче середнього показника по Україні. Обсяг вирощування худоби та птиці дещо зменшився, у тому числі вирощування птиці – на 1%. Зросло вирощування свиней на 15%. Відношення обсягів вирощування до обсягів реалізації тварин на забій становило 102% (у 2012 році – 101%).

Частка господарств населення у загальному виробництві становила 10 % м’яса, 48 % молока й 35 % яєць.

Станом на 1 січня 2014 року поголів’я великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій порівняно з 1 січня 2013 р. скоротилось на 4 % і становить 205,1 тис. голів, корів – на 0,2% (93,9 тис. голів), овець і кіз – на 4 % (38,1 тис. голів), птиці всіх видів на 13% (23 млн. голів), а свиней зросло на 5 % (484,5 тис. голів). У господарствах населення утримувалося 37 % загальної чисельності поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі 49 % корів, 44 % свиней, 87 % овець і кіз, 20 % птиці всіх видів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x