Три боєприпаси знайшли в області за добу

Три боєприпаси знайшли в області за добу

20 квітня у місті Черкаси та в селі Леськи Черкаського району під час проведення земляних робіт на полі робітниками було знайдено два артилерійських снаряди калібром 76 мм часів минулих війн. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Цього ж дня у селі Червона Слобода Черкаського району на відкритій території місцевими жителями виявлено предмет, схожий на артилерійський снаряд часів Другої Світової війни.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів зі складу працівників Національної поліції виставлена охорона. Наразі піротехніки Управління проводять дослідження прилеглої території, на можливий вміст інших боєприпасів. По завершенні цих робіт знайдені боєприпаси для знешкодження будуть вивезені на спеціальний полігон.

Усього з початку року на території області виявлено та знищено 541 боєприпас часів Другої Світової війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:
– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;
– організувати охорону небезпечного місця;
– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;
– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;
– не розпалювати багаття поблизу знахідки.

Пам\’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x