Черкащина увійшла у п’ятірку найуспішніших у спорті областей України

Черкащина увійшла у п’ятірку найуспішніших у спорті областей України

Про останні досягнення черкаських спортсменів та підсумки Року Спорту в області розповіли сьогодні під час круглого столу у прес-центрі «Нової Доби» представники Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, та представники спортивної сфери регіону.

За підсумками Року Спорту в Україні, з неолімпійських видів спорту Черкащина посіла 5 місце серед областей, піднявшися на одну позицію порівняно з минулим роком. З олімпійських видів – теж піднялися на один щабель.

– Це вдалося саме завдяки тим спортсменам, які брали участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Найбільше балів принесла легка атлетика, хокей на траві, веслування на байдарках і каное. Серед неолімпійських видів перше місце в області – кікбоксинг, друге – годзю-рю карате, третє – морське багатоборство, – повідомив Максим Зеленський, керівник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Окрему подяку вручили представникам Федерації кікбоксингу України та Федерації морського багатоборства. Так, черкаські кікбоксери посідають 4 позицію серед обласних збірних України, багатоборці – перші на чемпіонаті України.
Черкащина увійшла у п’ятірку найуспішніших у спорті областей України
Черкащина увійшла у п’ятірку найуспішніших у спорті областей України

– Минулого року ми підготували чотирьох майстрів спорту. Рік був важкий і неоднозначний: і щодо фінансування, і можливості брати участь у змаганнях. Серед наших учнів – багато атовців, адже наш вид спорту близький до захисту вітчизни. Ті, хто повернулися з війни на сході, дякують нам, адже у нас вони навчилися і гарно стріляти, розпалювати вогнище, фізично працювати. Наш вид спорту веде не лише до призових місць, а і, будемо сподіватися, військових перемог, – зазначив Сергій Каданцев, президент федерації морського багатоборства.

– Сподіваємося, що у цьому році принесемо ще більше балів. Зараз, наприклад, на Кубок світу в Угорщині буде їхати троє спортсменів із Черкащини. На всесвітній турнір «Кращий боєць» будуть їхати наші Ткаченко Іван і Приходько Ігор. Наш молодий перспективний спортсмен Григоренко Артем провів нещодавно свій перший професійний поєдинок, – зазначив Дмитро Патрус, представник федерації кікбоксингу у Черкаській області.

Останні два роки ми презентуємо нашу область у якості майданчика для проведення всеукраїнських змагань. Так останні масові змагання, які прийняла Черкащина – чемпіонат України та відкритий чемпіонат області з хортингу, чемпіонат України з боксу (нагадаємо, черкаські брати Майдакови посіли перші місця на чемпіонаті з боксу), фінал чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд, чемпіонат України з фунакоші шотокан карате.

– Це дає можливість представити більшу команду і батьки можуть побачити своїх дітей на змаганнях, – пояснив Максим Зеленський.

Учасники змагань із боксу були здивовані високим рівнем організації чемпіонату, зокрема щодо матеріального забезпечення. Про це розповів Сергій Медвєдєв – суддя національної категорії з боксу. В області планують сприяти проведенню всеукраїнських чемпіонатів на Черкащині і надалі.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x