Народний депутат допоміг двом школам на Канівщині

Народний депутат допоміг двом школам на Канівщині

Інтернет сьогодні впевнено ввійшов у повсякденне життя багатьох людей. Особливо це стосується дітей і молоді. Процес навчання в більшості випадків здійснюється нині саме за допомогою всесвітньої мережі. Тут можна отримати необхідну інформацію, поспілкуватися з однолітками з-за кордону, скористатися навчальними сайтами.

Тож питання забезпечення шкіл якісним і швидким доступом до мережі Інтернет наразі є доволі актуальним. Але не всі можуть вирішити його самостійно, іноді доводиться звертатися за допомогою до небайдужих людей. Дві школи на Канівщині нещодавно вирішили цю проблему за сприяння свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова.
«У нашій школі всі вчителі володіють методикою використання інформаційних технологій. Але весь цей час була проблема з підключенням навчального закладу до мережі Інтернет, – розповідає директор Таганчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сергій Михайлович Гарбуз. – За останні півроку нам вдалося підключитися до Інтернету через провайдера Інтертелеком, але занадто висока плата за використання послуг і недостатня швидкість передачі даних не давали змоги повною мірою використовувати можливості всесвітньої мережі. Наприкінці 2015 року в селі запрацював провайдер із надання послуг Інтернету «Avator», який запропонував населенню значно якісніші послуги. Проте бюджетних коштів для цього в нас не передбачено.

За ініціативи відділу освіти Канівської райдержадміністрації було надіслано звернення до керівництва провайдера з проханням допомогти з підключенням школи до Інтернету. Керівництво фірми «Avator» відгукнулося на пропозицію і повідомило, що готові надавати безкоштовні послуги Інтернет-мережі, але необхідно оплатити послуги з підключення точки доступу й установлення необхідного обладнання.
Власними силами ми це питання вирішити не могли. Тому було надіслано звернення до народного депутата України Геннадія Бобова з проханням підтримати нас у цьому. І вже 23 березня в Таганчанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів запрацював швидкісний Інтернет. Крім того, за сприяння Г. Бобова школа сьогодні забезпечена роутером, що дозволяє створювати Wi-Fi мережу в приміщенні закладу для більш широкого використання Інтернету.

Адміністрація школи, батьківський комітет, педагогічний та учнівський колективи висловлюють щиру подяку нашому депутату Геннадію Борисовичу Бобову та керівництву компанії «Avator» за допомогу й розуміння у вирішенні проблем, які періодично постають перед сільськими навчальними закладами».
Аналогічна ситуація склалася і в сусідній Мартинівці.

«Суттєвою перепоною в організації навчально-виховного процесу тривалий час залишалося питання підключення нашої школи до високошвидкісного Інтернету, – ділиться проблемою директор Мартинівського НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів Вікторія Вікторівна Перебийніс. – Адже наші учні повинні отримувати всі ті ж знання, що й діти міських шкіл, уміти здобувати знання самостійно, бути конкурентоспроможними при вступі до навчальних закладів різних рівнів акредитації. З 1 вересня 2015 року за сприяння Мартинівської сільської ради нам вдалося підключитися до мережі Інтернет через провайдера Інтертелеком. Це був важливий поступальний крок, але висока абонентна плата й недостатня швидкість передачі даних нас не влаштовували. На початку 2016 року в селі запрацював Інтернет-провайдер «Avator», який запропонував збільшену втричі швидкість передачі даних. Утім, коштів на це бракувало, тому сільський голова надіслав звернення до керівництва провайдера «Avator», в якому попросив з розумінням поставитися до ситуації і підключити школу до мережі Інтернет.

Нині в закладі працює швидкісний Інтернет, – продовжує Вікторія Вікторівна. – Але школа потребувала також Інтернет-роутера й кабеля для більш широкого використання Інтернет-мережі. З цим питанням відділ освіти Канівської РДА звернувся до нашого народного депутата Геннадія Бобова. Нам допомогли в короткі терміни. І вже 5 квітня 2016 року в закладі було встановлено Інтернет-роутер, який дозволяє учням і вчителям користуватися Інтернетом по всьому приміщенні закладу.

Ми неймовірно вдячні Геннадію Борисовичу Бобову, Мартинівському сільському голові Аллі Василівні Буслі та керівництву компанії «Avator» за допомогу в забезпеченні школи високошвидкісним Інтернетом і за турботу про майбутнє наших учнів».

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x