Черкаські фіскали оштрафували продавців підакцизних товарів

Черкаські фіскали оштрафували продавців підакцизних товарів

Законність здійснення діяльності на ринку підакцизної продукції, зокрема, реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та роздрібного продажу пального, а також – повнота сплати акцизного податку з їхньої реалізації, перебувають під особливою увагою Державної податкової інспекції у м. Черкасах. Так, з метою забезпечення адекватного декларування, підвищення рівня нарахувань та сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, фахівцями інспекції постійно здійснюється аналітична робота, яка стає основою подальших контрольно-перевірочних заходів. Зокрема, аналіз фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання проводиться відносно ризиків заниження податкових зобов’язань з акцизного податку, обсягів придбання, реалізації, а також – щодо фактичних залишків підакцизної продукції в розрізі кожного платника акцизного податку. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«За результатами такої аналітичної роботи у 2016 році проведено 10 фактичних перевірок, в результаті яких встановлено 3 факти здійснення безліцензійної діяльності. За відсутність ліцензій, а також за порушення законодавчих актів, що регулюють порядок проведення розрахункових операцій та обігу алкогольних напоїв, до таких платників застосовано штрафні фінансові санкції на загальну суму понад 131 тис грн», – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

Розглянуто 5 матеріалів щодо порушення суб’єктами господарювання заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. За результатами розгляду яких застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 13,6 тис грн.
За 7 матеріалами, які надійшли до відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Черкасах від інших структурних підрозділів та податкових інспекцій, застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму майже 98 тис грн.
Майже 208 тис грн акцизного податку було донараховано за наслідками позапланових перевірок суб’єктів, які здійснюють торгівлю пальним.
Окрім цього, податковою інспекцією спільно з представниками органів місцевого самоврядування, у березні п.р. проведено заслуховування «ризикових» платників акцизного податку. Антон Царюк зазначив, що перевірки з питань реалізації підакцизних товарів та контроль за повнотою сплати до бюджету акцизного податку суб’єктами господарювання, будуть продовжуватись і надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x