Пам\’ятний захід, присвячений 101-й річниці Геноциду вірмен, відбувся в Черкасах

Пам\’ятний захід, присвячений 101-й річниці Геноциду вірмен, відбувся в Черкасах

Розпочався захід із богослужіння за упокій невинно убієнних у каплиці біля вірменської церкви в Черкасах. Після цього в Палаці молоді презентували виставку архівних матеріалів-спогадів до річниці Геноциду вірмен, а також виконані тематичні пісні й вірші вихованцями вірменської недільної школи. Наприкінці заходу відбувся показ документального фільму «Шрам». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

До вшанування жертв Геноциду вірмен приєднався міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та секретар міської ради Олександр Радуцький.

– Геноцид був і ми його визнаємо. Та найголовніше – це пам\’ять, адже кожен вірменин завжди вшановуватиме пам\’ять тих людей, які загинули внаслідок геноциду, – зазначив Анатолій Бондаренко.

У свою чергу Олександр Радуцький підкреслив, що доки відбуватимуться такі пам\’ятні заходи, які, зокрема, мають виховний характер для підростаючого покоління, доти про ті події в історії вірменського народу ніхто й ніколи не забуде.

Армен Акопян, голова черкаської обласної вірменської громади «Арарат» презентував присутнім виставку, відвідувачі якої можуть побачити перші шпальти світових газет початку 20 століття, на яких зображені події понад сторічної давнини, коли люди гинули на землях, контрольованих владою Османської імперії.

– Ми можемо бачити, що вже тоді суспільство засуджувало події, які відбувалися з вірменським народом. І донині процес визнання Геноциду вірмен триває, аби світ пам\’ятав ці дати та події, щоб ніколи не допускати їх у майбутньому, – наголосив Армен Акопян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x