Прокурори Черкащини обговорювали причини повернення судами обвинувальних актів

Прокурори Черкащини обговорювали причини повернення судами обвинувальних актів

Причини повернення судами обвинувальних актів, клопотань про звільнення від кримінальної відповідальності, про застосування заходів виховного та медичного характеру обговорили сьогодні 25 квітня на семінарі у прокуратурі Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Відкриваючи семінар, прокурор області Сергій Овчаренко наголосив, що від дій та рішень процесуального керівника у кримінальному провадженні залежить доля потерпілого, підозрюваного та звернув увагу на те, що одне необдумае рішення прокурора може негативно вплинути на життя окремої людини.

Під час семінару висвітлені недоліки, актуальні та проблемні питання, які виникають в роботі процесуальних керівників у кримінальних провадженнях під час складання та затвердження обвинувальних актів, клопотань про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та про звільнення від кримінальної відповідальності, що можуть бути підставою для їх повернення судами.

У заході взяли участь заступник прокурора області Володимир Павленко, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, фахівці Вищого спеціалізованого суду України, Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України та апеляційного суду Черкаської області, керівники місцевих прокуратур, їх заступники, молоді спеціалісти та прокурори прокуратур, які відповідають за вказаний напрям роботи.

Захід пройшов у формі живого діалогу між учасниками, у ході якого вони обмінювались думками та ділились досвідом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x