На Черкащині СБУ ліквідувала систему виготовлення та збуту наркотиків

На Черкащині СБУ ліквідувала систему виготовлення та збуту наркотиків

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність організованого угруповання, учасники якого створили нарколабораторію та розгалужену мережу збуту наркотиків на Черкащині. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби СБУ.

П’ятеро місцевих мешканців обладнали підпільне виробництво у гаражі організатора групи в одному із селищ Уманського району. Співробітники спецслужби затримали зловмисників під час продажу чергової оптової партії наркотиків дилерам.

Під час обшуків у нарколабораторії правоохоронці вилучили шістсот грамів героїну, п’ять літрів ацетильованого опію, п’ять кілограмів прекурсору та декілька пакунків з «амфетаміном». У гаражі виявлено лабораторне обладнання, хімічні компоненти та реактиви. Співробітники спецслужби вилучили у ділків тридцять тисяч гривень «поточної виручки» та дві одиниці зброї. За висновками експертів вартість наркотиків на «чорному ринку» становить майже мільйон гривень. Учасники угруповання реалізовували «товар» по всій Черкаській області.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 306 ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозр у вчиненні злочинів п’ятьом наркоділкам та обрання судом їм запобіжного заходу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх членів наркоугруповання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x