У Кам’янці відбувся мітинг у пам’ять аварії на ЧАЕС

У Кам’янці відбувся мітинг у пам’ять аварії на ЧАЕС

Сьогодні в Кам’янці біля пам\’ятного знаку героям Чорнобиля відбувся мітинг з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії, в якому взяли участь керівники району та представники громадських організацій.

З промовою до учасників мітингу звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Богдан Солошенко:

– Минуло 30 років від дня Чорнобильської аварії та тієї квітневої ночі, коли ядерна трагедія радіаційним враженням накрила сотні населених пунктів і завдала безліч непоправних людських втрат. Прикладом мужності та патріотизму є ті, хто першим прийняв на себе удар аварії. 26 квітня 1986 року стало чорним днем для усього світу. Він довів, що немає безпечної атомної енергетики. Катастрофи техногенного характеру – це, в певному розумінні, плата за цивілізацію. Україна та її народ заплатили її сповна. У цей день традиційно уся громадськість згадує ті страшні часи, коли тисячі людей були кинуті на фронт зі стихією. Багато хто з них поліг на місці, ще більше – у лікарнях, відчуваючи вплив наслідків радіоактивного опромінення. Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи людство від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Завжди ми будемо пам’ятати героїзм і відвагу рятівників-ліквідаторів, які своїми життями та здоров’ям не дали катастрофі набути тотально нищівного характеру. Слава Вам і низькій уклін.

Свої співчуття ліквідаторам Чорнобильської АЕС висловили голова міської ради Володимир Тірон, голова районної громадської організації «Діти Чорнобиля» Стелла Ходоровська, голова районної організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Юрій Волинець та інші. Учасники мітингу поклали вінки, квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання. Священик УПЦ Київського патріархату Петро Скіцька відслужив панахиду за загиблими.

Після мітингу, у районному Будинку культури, з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії відбулося вшанування ліквідаторів, на яких були вручені почесні грамоти та урядові відзнаки ліквідаторам Чорнобильської АЕС.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x