Три важливі нагадування для платників акцизного податку

З огляду на наближення святкових і вихідних днів начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк зробив три важливих нагадування для платників акцизного податку. Інформація стосується виробників і продавців алкогольних напоїв та тютюнових виробів і продавців пального. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

До 10 травня включно суб’єкти господарювання, які отримали відповідні ліцензії на виробництво та продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів подають Звіти за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ. Звіт подається засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.
Також спікер нагадав, що всі продавці пального повинні були подати Декларації з акцизного податку за березень 2016 року за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 23.04.2015 №14 (тобто за старою формою). Незважаючи на те, що граничний термін подання такої декларації минув 20 квітня, ряд платників і на сьогодні не відзвітували. Д.Анголюк детально виклав, як правильно подати звіт та яка відповідальність передбачена за його неподання.

І ще одне важливе нагадування. Сільськогосподарські товариства які витрачають своє пальне (реалізують, або передають безоплатно) повинні реєструватись платниками акцизного податку, видавати акцизні накладні, подавати звітність і платити акцизний податок! Із запровадженням з 1 березня системи електронного адміністрування реалізації пального, надходить дуже багато питань від сільськогосподарських товариств. Державна фіскальна служба України надала детальне роз’яснення від 04.04.2016 №7326/6/99-99-19-03-15 на запит товариства, яке використовує пальне у своїй діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x