На травневі свята в області буде помірно тепло

На травневі свята в області буде помірно тепло

Після тривалого періоду аномального тепла, коли в денні години повітря прогрівалося до 25-27º, в останні квітневі дні погода відповідає календарю. Температура повітря вдень не перевищує 12-15º, а вночі вона опустилася до 1-5º, місцями на ґрунті спостерігалися заморозки, що в квітні є звичайним явищем.

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, до кінця квітня погоду Черкащини продовжить формувати антициклон із півночі. Завдяки проясненням ночі залишаться прохолодними 1-5º тепла, денні максимуми, завдяки сонцю підвищаться до 15-20º. Опадів не очікується, вітер слабкий, переважно північних напрямків. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

1-3 травня, з наближенням улоговини західного циклону, вітри змінять свій напрямок на східний. Температура повітря вночі 5-10º, вдень 16-21º. Місцями по області можливі короткочасні грозові дощі.
Тож погода 1-3 травня 2016 року особливо не заважатиме зустрічати Свята, проте й не здивує особливим теплом. Тому радимо не нехтувати теплим одягом, не забувати гасити багаття на природі, оскільки погодні умови сприятимуть зростанню показника пожежної небезпеки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x