Сьогодні в центрі Черкас відзначать Поливаний понеділок

2 травня о 12.00 відбудеться традиційне обрядове дійство «Свято Великодня» в рамках фестивалю «Писанковий рай» на території скверу «Юність». Про це «Нова Доба» дізналася від Депаратменту освти і гуманітарної політики ЧМР.

У рамках «Свята Великодня» відбудеться концертно-розважальна програма, де водитимуть хороводи з веснянками та гаївками, закликаючи мирну й теплу весну. Також автори найкращих дитячих робіт, які брали участь у міському конкурсі арт-об’єктів «Черкаська писанка» отримають свої нагороди.

Фоторепортаж «Нової Доби» зі святкового скверу тут.

Окрасою фестивалю стане конкурс-ярмарок «Великодня паска» – участь у ньому візьмуть дошкільні навчальні заклади, коледжі, професійно-технічні училища, вищі навчальні заклади, кулінари-аматори та кондитерські міста, які зможуть представити свій заклад та реалізувати кондитерські вироби виготовлені власноруч.

Оскільки 2 травня припадає на понеділок, а це другий день Великодня, то в народі він називається Поливаний понеділок.

У цей день здавна прийнято обливати один одного, адже вода набуває цілющих властивостей, але не топити у воді, а просто трохи «побризкувати».

Тож цього року черкащан запрошують завітати на «Свято Великодня» скуштувати смачні паски та принести з собою воду (невелику пляшку). Обливання відбудеться просто неба.

Крім того, концертні програми шкіл естетичного виховання та пленери юних художників на території скверу «Юність» триватимуть з 3 до 7 травня. Початок о 16.00.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до фестивалю «Писанковий рай».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x