На нараді в ОДА вирішували, як відзначатимуть День Перемоги

На нараді в ОДА вирішували, як відзначатимуть День Перемоги

Організаційні питання стосовно проведення заходів 8 та 9 травня обговорили в обласній адміністрації. Із цією метою на засідання запросили представників організацій ветеранів, АТОвців, громадських молодіжних формувань, аби вони в свою чергу надали пропозиції щодо відзначення пам’ятних дат. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, 8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, 9 – День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Так, планується, що, як і торік, у Черкасах 8 травня ввечері на Пагорбі Слави відбудеться Хвилина миру, 9-го – мітинг та урочиста хода, під час якої черкащани та гості міста покладуть квіти до пам’ятника афганцям, монументу Борцям за волю України, Стели Героїв та безпосередньо до Пагорба Слави. Окрім цього, протягом дня в місті відбудеться ряд інших заходів.
Зазначимо, нині на Черкащині проживає майже 45 тисяч ветеранів війни. З них близько 6 тисяч інвалідів та понад 10 тисяч учасників бойових дій.

– На сьогодні разову грошову допомогу до 9 травня отримали вже майже 39 тисяч ветеранів війни на суму 30,2 млн грн, – повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – Із метою поліпшення соціального забезпечення ветерани війни в повному обсязі отримують пільги з оплати житлово-комунальних послуг, палива, зв’язку тощо. Цього ж року на фінансування пільг області спрямовано субвенцію з державного бюджету в сумі 336,6 млн грн – на 78,6 млн грн більше, ніж торік.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль вкотре наголосив на необхідності постійного відвідування ветеранів, їхніх родини, проведення відповідних заходів у навчальних та культурно-просвітницьких закладах. Віталій Володимирович зазначив також, що під час 8 та 9 травня правопорядок у місті забезпечуватимуть працівники правоохоронних органів спільно з представниками громадських організацій та рекомендував утриматися від демонстрації партійної символіки.
Під час зібрання пропозиції щодо проведення заходів надали керівники міської та обласної організацій ветеранів Іван Губський та Володимир Веретільник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x