Збірна Черкаської області з хортингу посіла перше місце на чемпіонаті України

Збірна Черкаської області з хортингу посіла перше місце на чемпіонаті України

Черкаський Палац спорту «Будівельник» став місцем проведення одразу двох заходів – чемпіонату України та відкритого чемпіонату Черкаської області з хортингу 16 квітня. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Черкаси, де не вперше відбуваються подібні спортивні події, цього разу перевершили самі себе: змагання, які відбулися, встановили кілька рекордів одночасно. Насамперед, варто відзначити небувалу кількість учасників, які прибули до Черкас виборювати звання кращих хортингістів: 401 спортсмен з 13-ти обласних федерацій хортингу (Київської та м. Києва, Черкаської, Полтавської, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Херсонської, Одеської, Рівненської, Чернігівської та Львівської). Це найкращі та найсильніші, котрі пройшли попередній відбір у своїх регіонах. За словами Першого віце-президента УФХ О.М. Семигала, ці змагання стали найбільш масовими за всю історію хортингу. Виступи у розділі «Форми» та поєдинки спортсменів різних вікових категорій проводились одночасно на чотирьох хортах за участі 27 суддів національної категорії, що також можна вважати своєрідним рекордом.

Представниками команд, суддями та почесними гостями був відзначений і високий рівень організації змагань. Неабияка заслуга тут головного судді змагань, в.о. президента Черкаської ОФХ, тренера ЧХК «Прайд» Сергія Вікторовича П\’ятікова. Та за словами самого Сергія Вікторовича, організувати проведення одразу двох чемпіонатів на такому високому рівні стало можливим завдяки сприянню обласної та міської влади і, звичайно ж, завдяки допомозі та самовіддачі батьків ЧХК «Прайд».

Почесними гостями свята стали: начальник управління у справах сім\’ї, молоді та спорту ЧОДА Зеленський М.В., заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Волошин І.В., куратор неолімпійських видів спорту Міністерства у справах сім\’ї, молоді і спорту України Кузнєцов Р.І. Усі вони привітали присутніх з початком змагань й побажали спортсменам наснаги й перемог. Аза Шульга, котра обіймає посаду президента ЧОФХ, також звернулася до всіх учасників нинішнього заходу з вітальним словом та анонсувала проведення у Черкасах 29 жовтня цього року відкритого чемпіонату Черкаської області з хортингу пам’яті В.Синєбрюхова.

Найбільше оплесків викликав виступ спортсмена Рівненської ОФХ Романа Дмитрука. Хлопчик з обмеженими фізичними можливостями виїхав на хорт в інвалідному візку й продемонстрував присутнім кілька елементів хортингу. За словами його тренера, заняття хортингом дозволило Романові на 20% збільшити свою рухову активність.

Запекла боротьба за чемпіонські титули тривала на хортах до пізнього вечора. У деяких вікових та вагових категоріях сітки були настільки великими, що спортсменам доводилося проводити по 5-6 поєдинків лише за право вийти у фінал, не кажучи вже про чемпіонство.

У підсумку, перше загальнокомандне місце і в чемпіонаті України, і у відкритому чемпіонаті Черкаської області з хортингу здобули представники Черкаської ОФХ у складі ЧХК «Прайд», КсіФ «Стимул», команд з Тального, Сміли, Золотоноші та Ірклієва.
Спортсмени «Прайду» на відкритому чемпіонаті Черкаської області вже традиційно вибороли ряд перших місць. Цього разу поповнили свої колекції золотих медалей Цимбал Богдана, Денисенко Денис, Хренова Амелія та Хренов Михайло, Шкаланді Поліанна, Коваленко Данііл та найменший спортсмен клубу Марченко Лев.

Президент УФХ, засновник хортингу Едуард Анатолійович Єрьоменко привітав маленьких «великих спортсменів» зі здобутими перемогами та пообіцяв днями завітати до Черкас з презентацією своєї книги «Хортинг – школа сили і честі юного українця».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x