В обласному центрі визначили переможців конкурсу «Черкаська писанка»

В обласному центрі визначили переможців конкурсу «Черкаська писанка»

Закликаючи мирну й теплу весну з веснянками та гаївками, водінням хороводів святкували Великдень у середмісті Черкас. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Уперше в рамках міського фестивалю «Писанковий рай» започатковано міський конкурс арт-об’єктів «Черкаська писанка». Участь у ньому взяли вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута, дитячої школи мистецтв, позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр», арт-студії «Глорія» Будинку культури ім. І. Кулика та міського Палацу молоді. Кожен із закладів використав свою унікальну техніку та дизайн розпису писанок, вкладаючи у витвір частинку своєї душі. Малювали в стилі старовинних слов’янських орнаментів та сучасних патріотичних символів.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова привітала присутніх зі святом та побажала усіх гараздів. Найкращі вироби вихованців відзначила грамотами та подарунками.

Перемога в конкурсі арт-об’єктів «Черкаська писанка» дісталася позашкільному навчальному закладу «Багатопрофільний молодіжний центр». Диплом та подарунковий сертифікат на 2 300 гривень отримала Галина Тимошенко – керівник Зразкової художньої студії декоративно-прикладного мистецтва «Сходинки». Окрім цього, Марина Бакланова вручила грамоту міського голови за багаторічну творчу діяльність, високий професійний рівень підготовки переможців обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів та з нагоди 70-річчя від дня народження керівнику відділу сольного вокалу та зразкового дитячого ансамблю «Квітограй» Черкаської дитячої музичної школи №2 Лілії Олексіївні Черненко.

Окрасою фестивалю став конкурс-ярмарок «Великодня паска», участь у якому взяли дошкільні навчальні заклади, коледжі, професійно-технічні училища, вищі навчальні заклади, кулінари-аматори та кондитерські міста, які представили свій заклад та реалізовували кондитерські вироби виготовлені власноруч.

Переможцем у цьому конкурсі став знаний у нашому місті кулінар Андрій Крижанівський, який отримав свою відзнаку із рук начальника управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентини Шепецької.

Приз глядацьких симпатій отримали роботи Черкаської дитячої школи мистецтв. А подарунком для вихованців стануть безкоштовні атракціони від КП «Дирекція парків».

У рамках «Свята Великодня» відбулася концертно-розважальна програма за участі учнів творчих дитячих колективів загальноосвітніх закладів (спеціалізованих шкіл №13, 20, гуманітарно-правового ліцею, ЗОШ №24, гімназії №31) та шкіл естетичного виховання (Будинку культури ім. Івана Кулика, дитячої школи мистецтв, дитячі музичні школи №№1, 2).

А родзинкою свята став Кривий танок (або ж – Веснянка, Гаївка), приєднатися до якого могли й глядачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x