Геннадій Бобов: «Додаткові бюджетні кошти треба направити на соціальні програми»

Геннадій Бобов: «Додаткові бюджетні кошти треба направити на соціальні програми»

Народний депутат Геннадій Бобов разом із колегами по фракції зареєстрував законопроект, який додатково профінансує соціальні програми. Про це він повідомив у мережі Facebook.

«Разом із колегами зареєстрував законопроект щодо спрямування додатково отриманих бюджетом коштів у сферу освіти, медицини й соціального захисту.
У першому кварталі цього року бюджет перевиконано на 14,5 мільярда гривень. Це величезна сума, що має піти на фінансування тих програм і тих сфер, де було введено режим економії та урізання.

Через дефіцит коштів страждають українська освіта, сфера охорони здоров’я, згортаються соціальні програми. Але ж тепер у бюджеті з’явилися гроші!
Тож ми пропонуємо 3,3 мільярда виділити на освіту, 3,3 мільярда – на сферу охорони здоров’я, 2,4 мільярда – на «чорнобильські» програми, на підтримку ПТУ – 3,3 мільярда, на бюджетну програму часткової компенсації кредитів на житло молодим сім’ям – 125 мільйонів, здешевлення іпотеки – 162 мільйони.
Крім того, пропонується встановити субвенцію з Державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг із послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на рівні 1,9 мільярда гривень.

Вважаю, що додаткові кошти маємо скерувати саме в ці сфери. Підтримка освіти, медицини та інших соціальних програм сьогодні життєво необхідна. Інакше ми втратимо те, що дуже важко буде відродити. Але головне – такий перерозподіл додаткових надходжень справді допоможе людям», – переконаний Геннадій Бобов.
Поки що Верховна Рада не визначилася з майбутнім щодо майже 15 мільярдів, які можна направити на допомогу соціально значущим галузям. Експерти сподіваються, що в парламенті знайдеться необхідна кількість голосів, яка б ухвалила це вкрай потрібне для країни рішення. Хоча поки що чітких планів стосовно підтримки цього законопроекту основні фракції не мають. Тож питання: «Куди підуть 14,5 мільярда гривень?» залишається відкритим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x