6 боєприпасів часів війни знищили в області за добу

6 боєприпасів часів війни знищили в області за добу

4 травня сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення знищили на спеціальному полігоні гранату Ф-1, яку було виявлено напередодні під час оранки у полі поруч із селом Червоний Кут, Жашківського району. Цього ж дня аналогічний боєприпас було виявлено під час очищення лісосмуги поруч із селом Житники цього ж району. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У селі Княжики, Монастирищенського району господар під час роботи на присадибній ділянці вирив мотоблоком небезпечний предмет, який після ідентифікації рятувальниками виявився артилерійським снарядом калібром 76 мм. До прибуття на місце саперів піротехнічної групи всі земляні роботи були призупинені. Як виявилось, не марно: після обстеження підозрілої території сапери виявили в землі ще один артилерійський снаряд аналогічного калібру.

Цього ж дня сапери виїхали на виклик і до Уманського району, де неподалік села Дмитрушки у лісі «чорні» археологи натрапили на 2 артилерійські снаряди діаметром 122 мм. Піротехнічна група вивезла боєприпаси на спеціальний полігон та знищили їх.

Всього ж спочатку року сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення знищили 24 гранати та 174 артилерійських снарядів різного калібру часів минулих війн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x