Власники ліцензій на підакцизні товари вперше подають оновлену звітність до 10 травня 2016 року

Суб’єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензії на види діяльності, пов’язані з виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вперше повинні прозвітуватися за новими формами звітів до 10 травня 2016 року.

Вказані форми звітності та порядки їх заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».
Звіти складаються окремо за кожний місяць до 10 числа місяця, що настає за звітним, та подаються до органів фіскальної служби за основним місцем обліку суб’єкта господарювання.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує, що суб’єкти господарювання, які отримали зазначені вище ліцензії, подають Звіти за формами № 1-РС, № 2-РС, № 3-РС, № 1-ОА, № 1-ОТ, № 1-РА та № 1-РТ починаючи з 1 травня до 10 травня за звітний період – квітень 2016 року.
Крім цього, розроблено електронні формати за новими формами, які розміщено на офіційному веб-сайті ДФС (розділ «Електронна-звітність»/«Платникам податків про електронну звітність»/«Інформаційно-аналітичне забезпечення»/«Реєстр електронних форм податкових документів») для використання розробниками систем підготовки звітності.

У цьому ж розділі викладені доопрацьовані безкоштовні програмні забезпечення для можливості формування, підписання та подання нових форм, починаючи з 01.05.2016.
ДПІ у м. Черкасах наголошує, що в разі неподання чи несвоєчасного подання звітів або подання звітів з недостовірними відомостями про обсяги обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 17000 гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x