Золотоноша відзначила річницю завершення війни

Золотоноша відзначила річницю завершення війни

Без розважальної програми, але з максимальною турботою про ветеранів – Золотоноша урочисто відзначила 71 річницю закінчення Другої світової війни. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Золотоноша».

Цьогоріч у місті святкування супроводжувалось відсутністю традиційної концертної програми у парку Шевченка. В зоні відпочинку протягом дня лише лунала музика для відвідувачів. Головну ж увагу приділили мітингу пам’яті та вшануванню тих небагатьох живих учасників страшних подій.

Причини ж доволі логічні – поминальні дні у Золотоноші, котрі цього разу припали саме 9 травня. Відповідно, й більшість містян, що були присутні на реквіємі, відзначати як зазвичай, змоги не мали. Як не крути, та будь-які масові заходи – це ще й максимальна участь фахівців різних сфер. Вони й забезпечують різноманітні форми дозвілля – від культурної програми до проведення виставок. Ще одна причина: проводити розважальні заходи під час поминального періоду – не зовсім коректно з людської точки зору.

Вранці у Меморіальному парку відбулась традиційна хода та мітинг-реквієм, в яких взяли участь містяни, ветерани Другої світової війни, афганці, екс-бійці АТО та нинішні кадрові військовослужбовці, частина з яких днями повернулася із ротації під Краматорськом. Усіх учасників страшних подій 1941-1945 років до місця призначення розвозили таксі, адже вік ветеранів поважний вже давно.

– На фронті та в тилу доклали свою титанічну працю тисячі золотонісців. Тоді, 70 років тому, усім здавалося, що війна назавжди залишила нашу землю. На жаль, сьогодні українці мають знову доводити, що вони сильніші. У боротьбі з тими, кого раніше називали братським народом, – звернувся до присутніх міський голова Віталій Войцехівський.

Подякував він усім, хто доводив і доведе, що український народ – це народ-переможець.

Після завершення голова ветеранської організації Раїса Мотрич запросила усіх ветеранів на солдатську кашу. Всього у місті залишилися в живих близько 30 безпосередніх учасників Другої світової. Більшість із них відвідувати подібні заходи фізичної змоги вже не має.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x